Тао Те Ђинг: Дијалектика континуитета старог бесмртника (Српско издање) 

Тао Те Ђинг Лао Це-а је једна од највише превођених и проучаваних текстова на свету. Заузима посебно место међу античким радовима по својим дубоким и доследним постулатима, који потсећају много више на модерну науку него на текстове засноване на социјалним и религиозним убеђењима. Лао Це-ова мудрост је инспирала људе миленијумима и многи истраживачи су покушавали да је интерпретирају. Овај рад приступа античком тексту из више истовремених перспектива: модерне науке и технологије као и традиционалне Тао праксе.

 

Књига Тао Те Ђинг – Дијалектика континуитета старог бесмртника је први рад у коме се појављује двојезични српско-кинески текст (са употребом ћирилице) који даје потпуни превод једног класични кинески рукописа. Аутор је покушао да представи превод што је могуће ближе оригиналу и традиционалном разумевању текста од стране иницираних Тао практичара, кинески текст и значење сваког симбола су присутни ради дубљег проучавања од стране читаоца. Детаљна анализа Лао Це-овог филозофског система, са становишта ауторовог искуства у Тао пракси и другим системима знања, користећи језик популарне науке, је дата у посебном поглављу, за напредније читаоце. Ово издање, као додатак текста, такође садржи опис једне од основних традиционалних медитација Тао алхемије.

 

Аутор, Миомир Аранђеловић, је Тао практичар (26-а генерација директне линије) традиције Комплетне Реалности, потекле са планине Вуданг у Кини. Рођен је у Србији, где је и дипломирао (MSCS, после образовања из области Електронике и Физике)  и почео да се бави езотеричном праксом у оквиру Друштва Психотроничара 80-их година. У професији инжењера информатике и динамичких система затим је живео и радио у више земаља света где је проучавао и практиковао различите системе знања, до данас преко 25 година. Тренутно ради, као архитект софтверских система за аудио/видео дистрибуцију на различите мобилне уређаје (у једној од већих медијских компанија у УСА) и као директор Tao Science Institute, (taoscienceinstitute.org) образовне институције Yу Xу Тао манастира (daousa.org) са Стеновитих планина.

 

 Jade Writing (Indivudal Phase Space User Manual)

Tao Science Institute Home